L'été, seulement un souvenir

Vet inte om jag någonsin har frysit så mycket som de senaste dagarna. I Frankrike, en och en halv timmas bilresa från Medelhavet. Jo kanske, i juni förra året när jag var i USA och vi typ sov stugor utan väggar. Men annars har ni det nog betydligt varmare i Sverige nu än vad jag har det här. Inte ute, jag menar det är ju ändå nästan 10 grader utomhus här, men det känns som att det är vad vi har haft det här i huset också. Kanske uppemot 15 grader. Men Jippi! Nu har de satt på värmen, äntligen! 
Vilket skämt, elementen som ser ut som vanliga elektriska element pustar ut en liten ljummen andedräkt då och då, och that's it! Igår kom två nya snubbar hit som jobbar med husuppvärmning för att hjälpa dem, och det verkar verkligen som att de har serious problems... Men hur svårt kan det vara? Tydligen väldigt svårt....särskilt om man bara har englasfönster. Men som sagt var, nu är det lite bättre, säkert 18 grader. Och för er vanliga dödliga kanske det räcker men för er som känner mig så vet ni hur frusen jag är...Natten till igår tror jag att jag sov max en timma itaget. Så inatt var jag utrustad med pyjamas, strumpor, tjocktröja, två tjocka täcken och en yllefilt, och tro det eller ej, jag frös inte! Underbart! Och nu är värmen på, så kanske kan jag skippa tjocktröjan inatt. Det känns lite bylsigt liksom. Nog om det. 

Så hur var helgen? MYCKET! Av allt. I lördags kom allihopa, Olle och Lotta och Siobhan, familjens förra au pair. Hon var super, jättegullig och jag förstår precis varför familjen älskade henne. Problemet är bara att det gör att man får lite prestationsångest själv. Hur ska jag kunna vara lika duktig och omtyckt som hon var? Dessutom är hon 24 år och utbildad lärare. Och kristen, katolik. Men hon berättade att hon kände precis likadant när hon mötte Kathleen, tjejen som var här innan henne. Jag antar att det nästan alltid är så, att barnen kommer ihåg allt det som var bra och det de tyckte om om personen. Förhoppningsis kommer de minnas mej likandant. Och bara dan efter att Siobhan hade åkt och både Amandine och Camille satt i mitt knä och kramades och ville bli kliade på ryggen så kändes det rätt bra igen. 

I alla fall, i lördags så hade vi middag tillsammans och en tjej som var familjens au pair för 5 år sedan, när de bodde i England, kom också hit. Det hela var jättetrevligt och det var kul att prata allihopa. 
I söndags träffade jag Lotta och Olle, och det var jätteskumt att träffa dem här, i Toulouse. Det är som när Ronja var här, två världar som möts. Vi gick omkring i Toulouse och bara umgicks. På kvällen bjöd familjen på äkta fransk middag, med allt vad det innebär. Fördrink med tilltugg, sedan soppa, sallad, huvudrätt, ost och efterrätt. En hel del alltså. Riktigt franskt. Men det var trevligt. 
Måndagen spenderade vi också i Toulouse, det var lite regnigt men vi gick in i stans äldsta kyrka, som också är en av europas äldsta tror jag, och lite annat. På kvällen åt vi på en helt vegetarisk restaurang som jag hade hört skulle vara bra, och det var den. De hade buffé och så klart äter man alldeles för mycket. Men det var också jättetrevligt. "Som tur var", så blev det ett väldigt hastigt avsked eftersom jag var tvungen att springa till sista tåget. Det var skönt att inte behöva dra ut på det. Sen på vägen hem från tåget, när jag gick dyblöt i regnet kom alla känslorna. Jag vet inte, det var underbart att Lotta och Olle kunde komma hit, men det fick mig också att inse hur långt bort jag är ifrån Sverige och hur mycket jag saknar alla, mamma, pappa och resten av familjen. Alla kompisar. Pratade med Ronja och grät en skvätt, sen umgicks jag lite med familjen här, och allt var bra. Varannan sekund trivs jag jättebra och älskar det här livet, varannan sekund saknar jag livet i Sverige och närheten till alla. Det är skumt. Men nu är det "bara" två månader tills jag kommer hem ett tag, och jag kommer förmodligen att längta tillbaka.

Efter familjebesöket har vardagen återkommit, med undantag av att det är skollov nu, som i Sverige fast det är en halv vecka längre. Fasade lite för att behöva vara med barnen dygnet runt, men det har varit okej, riktigt bra faktiskt. Eftersom det har regnat mest hela tiden så har vi målat en massa, lekt och "bakat" suddgum idag. Förutom att de där två systrarnas största hobby är att retas med varandra och mig så har det mesta varit bra. 

Gud det här inlägget blev långt. Så går det när man aldrig updaterar... Föresten, på tal om gud. Hade en väldigt intressant diskussion med Eric igår om abort och homosexualitet, han är nämligen kristen. Ska inte gå in på några detaljer men vi hade ganske skilda åsikter. Och tyvärr har jag lite svårt att förstå hur man kan ha som mål i livet att tillfredställa gud, men det är alltid lika fascinerande och intressant att prata religion. Önskar nästan att jag var religiös.  

Just det, vad jag tänkte på när jag började skriva det här var sommaren. Tittade på lite gamla foton och vi hade så himla trevligt. Kommer ni ihåg? Baba-kvällar, Alf och parkfester? Sommaren är ett minne blott. Här är lite av de bilderna.

         

Finalement!

Ähm, kanske inte precis stavas så? Men det är tanken som räknas =P Vad jag vill säga är i alla fall att det ÄNTLIGEN är helg! Och inte vilken helg som helst, idag

  • Har jag varit på salsakursen igen, mkt trevligt
  • är Olle och Lotta här! De ringde precis från hotellet i Toulouse, det känns skitskumt att de bara är nån mil ifrån mej nu. Resan hade gått bra och så, men jag kan inte träffa dom förrän imorn. 
  • Kommer familjens förra au pair från England, de är och hämtar henne på flygplatsen just nu. Ska bli kul att träffa henne! Dessutom kommer en eller två av deras andra gamla au pairer hit ikväll, vi ska ha en liten "återträff". 
Så det är mycket på G. Underbart! 

Just det, pappa och Lotta undrade om det var nåt speciellt jag saknade från Sverige som de kunde ta med sig hit, men det är lite konstigt, det var svårt att komma på nåt. Kanske för att jag bara har vart borta i två månader. Eller 60 dagar närmare bestämt, som "uppräknaren" här bredvid visar. Men iaf, det jag kom fram till att jag saknar är:
  • Lingonsylt! Saknar det till några av mina favoriträtter, havregrynsgröt och raggmunkar...
  • Saltlakrits. Inte för att jag var nån storkonsument av det i Sverige precis men det är liksom som att man saknar det bara för att man vet att det inte finns... 
Så förhoppningsvis har de kommit ihåg att ta med sig det. Mumma! 
I utbyte kommer Lotta och Olle att få smaka en riktig fransk middag. Det blir en överraskning tror jag, tänker inte säga vad de kommer att få, men som ni vet så är ju fransmän mycket för grodlår och sniglar och sånt....haha nä, de kommer nog slippa dom delikatesserna, men nåt annat de äter ofta här är anka....får se vad det blir =P 

Long time no seen

I know, har inte skrivit på lååång tid. Vet inte varför, har haft tid, har bara inte orkat. So what's les nouvelles?

  • Har färgat håret idag! Eller okej, inte färgat, bara tonat, steg 2-toning. Förhoppningsvis håller det 1-2 månader. Nu är håret iaf mörkt, brun-rött. Kände att jag behövde lite förändring. Vet inte om jag ska klippa mej också eller inte?

  • 4 dagar till lördag! Vilket betyder 4 dagar tills att Lotta och Olle kommer, och till familjens "au-pair reunion"! Och 4 dagar till barnens höstlov. This weekend will be busy... =) Känns iaf helt sjukt att det redan är slutet av oktober. Har varit här i snart två månader. Första stoppet var liksom helgen för 4 veckor sen, när Ronja kom hit, och andra var den här helgen. Sen är det två månader kvar till jul! Vet inte om det är bra eller dåligt? 

  • Gick ¨på salsa-kursen i lördags, kul! Är väl kanske ingen höjdare på latino- danser, eller inga egentligen, men det var väldigt basic och riktigt roligt. Tyvärr var väl medelåldern rätt hög... Men ska försöka gå på lördag igen. 

  • I helgen var familjen borta, på temapark i Spanien. När jag gick upp i lördags morse finns inget varmvatten i huset. Har ingen aning om hur jag ska fixa det. Så det blev ingen duch, kokade vatten i vattenkokaren och tvättade mig a'la oldstyle i handfatet...Yippi! Next step var kitchen-catastrophe. Lyckades hyvla av en fin liten skiva av tummen med familjens norska cheese-slicer. Dagens andra Yippi! Tror jag bytte plåster 5-6 gånger den dagen. Efter det skulle jag koka ris, i micron, eftersom vi bara har en spisplatta, eller snarare en gas-platta. Använde ångkokaren av plast, som det gick alldeles utmärkt att koka pasta med veckan innan. Det borde väl funka, tänkte jag. Och satte på programmet för potatis, tänkte att det liknade ris mer än programmet för grönsaker och fisk. Utan att tänka på att det kanske är grill-funktion på potatis-programmet. Vilket det så klart var. Öppnade micron tre minuter senare för att upptäcka att locket var borta. Det hade nämligen smält ner i bunken helt och hållet. Dagens tredje Yippi! Så efter det är jag lite skraj för micron/ugnen/grillen. 
  • Lördagens riktiga Yippi kom däremot framåt kvällen, träffade Meike, Ida och Priscilla i Toulouse och hade en lång, trevlig kväll på Couleur de la Culotte, vårt stammishak, och sen Bodega, eller iaf jag och Priscilla som inte däckade kl 1 =P Nämen det var en lyckad kväll. 
  • Onsdag imorn igen, ni vet vad det innebär. Packed lunch in the park, läxor mm. Ska tydligen bli kallt imorn, typ 14 grader eller nåt. Har varit skumt men underbart de senaste dagarna. Igår hade jag två tröjor och vinterjackan på mig på väg till skolan, och frös, några timmar senare gick jag en promenad i bara linne och svettades. Skumt men underbart. Blir lite trist om det är kallt i helgen när Lotta och Olle kommer hit, eftersom jag har pratat så mkt om hur bra vädret är... 
Nej, nu är det alldeles för sent igen...hur gick det till? Jst det, Skype, lovely Skype, kan prata med Ronja typ hur mkt jag vill igen. Och dessutom funkar mammas hemtelefon, så kontakten med La Suede är på topp!


Moulin de Savoirs

Har haft en underbar dag!

Äntligen har jag tagit mig i kragen och verkligen gjort nåt för att aktivera mig lite mer. Famljens förra au pair var med i något som heter Moulin de Savoirs = kunskapskvarnen fritt översatt. 
En liten organisation där alla medlemmar "byter" kunskap. Jag som vill lära mig franska kan byta kunskap med nån som vill lära sig engelska. Skitsmart! 
Så nu kommer jag inte bara gå i skolan på måndagar och torsdagar, utan få ännu mer lektioner. Och förutom språk har dom allt möjligt, måleri, pyssel och Salsa! Ska dit på lördag och prova salsa-kursen =) Ska bli intressant att se hur det är att försöka lära någon engelska. Har ju ingen som helst erfarenhet av det, men som Eric sa, jag har ju faktiskt själv varit i den situationen, att lära mig engelska som andraspråk. Det ska bli kul!

Imorgon väntar ett 10-timmars pass med barnen, kakbak, parken osv. Bävar alltid inför onsdagarna men grejen är den att dom blir nästan alltid lyckade. På torsdag blir det plugg igen, fredag en massa städning och sen är det helg! Goosh vad tiden går snabbt... Snart står jag där med 50-års firandet. Yippii! 

J'aime SKYPE!

SKYPE! Jag säger bara det, UNDERBART! 
Har du Skype, ge mig ditt namn, har du inte det, SKAFFA! Gratis å jättelätt. Och NEJ, jag får inte betalt för det här inlägget...tyvärr =P 

Skype har, eller snarare ska, ge mej min kontakt med sverige tillbaka. Inte för att jag längtar hem å inte vill ha ett liv här, men har saknat det dagliga snacket! Nu kan jag å R ta upp snacket om vem som sa vad och vad vi ätit till frukost osv...hehe =P Nämen det är iaf jättekul! 

Idag har jag gjort SJUKT mkt. Lite tröttande men Roligt! 

  • Knappt sovit, beror det på fullmånen?
  • Gått upp med lilltjejen som såklart vaknar halv åtta en ledig dag!
  • Gjort frityr-korvar med kaksprits (kommer inte ihåg vad de kallas men gått och onyttigt)
  • Lekt "kalas" vilket inkluderar dans, kurragömma, blindbock osv på två personer
  • Gått till parken, haft picknick och lekt ännu mera
  • Tröttnade på "pretend this pretend that"
  • Läst böcker (hon för mig på engelska, jag för henne på franska)
  • Hoppad studsmatta
  • Bokat hotell åt L o O
  • Promenerat typ en timme
  • Å så ätit...
  • Skype-at!
Med mera. See ya!

By the way

Tack faster för kommentaren, misstänkte att du kunde bringa lite klarhet i kod-träsket. Du kan ju det där. 

J'ai passé un bon weekend!

The time is passing by soo....WOW. Jag behöver inte skriva på engelska...ni fattar ändå. Gud det är så himla confusing med alla språk. Franska, engelska, Meikes små inlägg på tyska och Ida och min svensk-norska. I alla fall, vad jag skulle skriva var att tiden går så fort! Veckorna och framför allt helgerna bara rusar förbi! Är det likadant i Sverige? hehe...

Har haft en bra vecka, och en underbar helg =) Är lite sliten dock... Party in Toulouse både i fredags och igår! Vad jag inte förstår med Toulouse är dock deras vanor när det gäller att festa. Tydligen är torsdagar och lördagar de stora partydagarna, vilket gör att alla är trötta och tar det lugnt på fredagar. Vi kan inte gå ut på torsdagar! Så i fredags när vi var redo att gå ut höll alla ställen på att stängda, förutom en klubb för 40-åringar och en Gay-klubb! That's it! Haha det blev en lyckad kväll ändå. Vår nya partypingla från Australien bor i den mest centrala delen av Toulouse så det är perfekt! 
Och igår kväll gjorde hon och jag ett nytt försök på Bodega, en ut av de största klubbarna i stan, sjuuukt mkt folk! Men fortfarande inget riktigt dansgolv, lite trist... Var tyvärr lite för trött för att ha riktigt kul. Nog om party. =P

Idag träffade vi Meike och Ida igen, gick till en stor maknad, och drack kaffe som vanligt. Alltid lika trevligt! 
Den här veckan blir nog rätt busy, imorn är Amandine ledig och på onsdag Camille, så det blir mkt tid med barnen. Missar tyvärr franskan imorn. Lite trist, eftersom det bara är två gånger i veckan. Får försöka plugga lite hemma istället. 

Anyway, vad händer i Sverige? Det känns som att jag börjar tappa kontakten med alla.... vilket kanske är naturligt men ändå. Tror jag ska försöka skaffa Skype. Alla använder det nu! Fattar inte riktigt hur det funkar men det verkar verkligen bra. 

En sak till, måste bara skryta lite. Såg precis att det ska bli 29 grader varmt här på onsdag. WoHOooo!


Jag suger på computaaa

Åhh vad less jag blir på mej själv och mina datafärdigheter! Önskar att Datakunskapen på gymnasiet var lite mer omfattande än "öppna och spara ett Word-dokument". Igår + ett bra tag idag ägnade jag säkert dryga två timmar på att redigera å omdesigna den här bloggen med hjälp av sidmallen. Jag som inte ens vet vad HTML står för eller innebär var ganska stolt över hur mkt jag ändå kunde åstadkomma med hjälp av lite färgkoder mm. MEN såklart, jag råkade fingra på nån liten kod för mkt och datan hängde sig, allt jobb försvann!! Yippiii.
Iaf, jag hade lärt mig lite om hur jag ska bära mig åt, så idag försökte jag igen, den här gången kom resultaten lite snabbare. Jag sparar sidmallen och: Inget händer med bloggen. Ytterliggare en timma av mitt liv bortkastad. Jag tar det som ett straff från Data-vishnu för att jag la tid på utseendet av den här bloggen istället för innehållet. Nu vet jag att det är insidan som räknas och inte designen. Shooot! 

Hehe, ja iaf för den här gången. Vem vet, nästa inlägg kanske går i purpur-rosa. Om jag nu kommer så långt. 

För att gottgöra mina synder så kan jag göra en snabb resumé av helgen. 

Det har blivit SKITKALLT här! Okej, kanske inte som i Sverige, men ändå typ vinter. Har varit typ 10-15 grader här de senaste dagarna. Blev tvungen att köpa en vinterjacka. Hittade en grå kappa i typ ull, är skitsnygg faktiskt. Grävde ett djupt hål i min veckliga (oj det är nog inget ord) lön, eller snarare snodde åt sig 90 % av den. Men men, kommer kunna ha den hela vintern, för så mkt kallare än så här blir det nog inte. Notera dock, imorn ska det bli 26 grader varmt enligt prognosen! Halleluja!

Har spenderat dagarna i Toulouse. Igår träffade jag en australiensk tjej och en brittisk tjej. Den australienska tjejen är min nya idol. Inte för att jag skulle vilja bli som hon, vi är nog väldigt olika, men för hennes mod. Hon är 22 år och har varit i Europa i flera år, jobbat lite här och där och sett alla länder utom Ryssland och ett par till! Helt otroligt, hon har varit överallt!! Blev SÅ inspirerad. Jag börjar känna att jag borde börja plugga och skaffa mej ett fast jobb inom den närmsta tiden, men hon tänker inte åka tillbaka till Australien förns hon är 30! Heeeeeelt underbart! 
So, after all, jag kanske inte kommer hem så snart. Kanske väntar tills jag har flugit några varv runt jorden och känner mej färdig. Om det nu kommer hända....
Iaf, de två tjejerna var trevliga, kommer helt klart träffa dom igen. Men de var inte som Ida och Meike. Vi är totally a gang now. Det känns jättebra. De två tjejerna jag träffade först här är helt klart de jag känner mig mest hemma med. Vi har kul ihop och kan vara oss själva. Jätteskönt! Vilket inte betyder att jag inte saknar er där hemma så klart! Men skulle aldrig klara ett år här utan bra vänner. 
Så idag åkte jag in till stan igen och träffade Ida och Meike, plus Meikes föräldrar som var här på besök. Som vanligt tog vi en kaffe på Couleur de la Culotte. Oh Goood vi måste sluta gå dit. Vi typ stalkar det stället. Till er som känner igen er, ni vet hur vi var med After ett tag....Couleur is the nya After. 


Jag som bara tänkte ge en snabb revy. Så blev det inte. Borde skriva oftare, kortare texter. Nu måste jag se lite mer GG...I'm SO bad....too BAD. But not as bad as Ida och Meike som har sett typ hela serien av Vänner. Det är 10 säsonger. I'm GOOD. 

Goodnight


RSS 2.0