La maison

Är äntligen i Colomiers, Toulouse! Mitt hem för en ganska lång tid framåt. 
Vi åkte från Bretagne vid lunchtid igår och kom fram vid 22.00, tio timmar senare. En skaplig resa, som gick oväntat lugnt till faktiskt. Inga större fighter i baksätet, mest filmtittande. Camille och Amandine är jättegulliga men de tenderar att tjafsa om så mycket som möjligt, ju fånigare anledning desto bättre. 

Huset de bor i (också jag numera) är ett liten villa, ser ganska mycket ut som husen i England faktiskt. Många men små rum, heltäckningsmatta och rätt mörkt och slitet. Tapeterna och möblerna är gamla, mycket blom-mönster överallt. Hehe kanske inte så fancy, men lite charmigt. Mitt rum är som de andras, med blommiga tapeter och gamla möbler. Men har börjat känna mig som hemma, packat upp väskorna och så. De tidigare au pairerna har lämnat en del grejer, info-häften om området och franskaböcker mm. Väldigt bra :) 

Trädgården är desto öppnare och trevligare än huset faktiskt.  Lite torrt, men en hel del olika sorters grönsaker, kryddor och lite blommor. Idag åt vi zucchini-gratäng och tomatsallad gjord på hemodlade grönsaker. Väldigt gott! I trädgården finns dessutom en swimming-pool :) På tal om det, värmen är undebart. Idag har det varit molnigt och ganska kyligt, dvs ca 25 grader! Lite varmare än i Sverige antar jag? Igår när vi åkte ner var det 34 grader som mest, och det var kl 6 på kvällen!  

Har fått en liten tour around Colomiers idag, de visade mig tjejernas skolor (två olika) och centrum osv. Var lite confusing men jag får nog grepp om det snart, Colomiers är en ganska "liten" förort till Toulouse, med "bara" ca 30 000 invånare... Det är en rätt ny stad, på 60-talet bodde det bara 600 pers här så det har gått fort, det är modernt men mycket blommor och så faktist. Dessutom är stan ganska rik tror jag, för både bussarna och franska-lektionerna (som jag hoppas kunna börja på snart) är gratis! 
Imorn ska jag i alla fall försöka lära mig hitta lite grann. Ska försöka träffa den tyska au pair-tjejen som jag har snackat med på nätet som också bor här i närheten nån gång i veckan, det ska bli jättekul. Jag fick ett brev från familjens förra au pair också med lite kontakter här omkring som jag ska kolla upp också. Så måste säga att allt verkar toppen! 
Kommer ha en hel del fritid så ska försöka fortsätta blogga. Hoppas ni har det bra där hemma, att det inte blir höst allt för snart och så. See ya!



Quatre heures canoing

Bonsoir!

Ett dygn i Lezardrieux, Bretagne har förflutit, i en rasande fart! 
Kom fram igår vid fem-tiden, efter tre timmars flyg, tre timmars väntan och tre timmars tåg. En helt okej resa. 
Familjen är skitbra! Är nästan säker på att jag kommer trivas alldeles utmärkt. Vi bor hos Eric (pappans) syster Sophie och hennes man Blue (vet inte hur det stavas men det uttalas iaf så) och de är helt underbara människor. De bor i ett litet gult hus, (nyss renoverat från att ha varit obeboeligt till modernt men charmigt) i en liten liten by ute på landet. Nästan alla hus runt omkring är sådana där gulliga gamla stenhus man ser i franska filmer :) 

Sophie och Blue är iaf helt sjuukt gästvänliga och jättetrevliga, Blue skämtar om möjligt mer än dej pappa och Camille och Amandine älskar honom. Han är pensionerad från UK:s Air Force och har bott typ överallt, och Sophie är pensionerad lärare, hon är bara 47 men har MS så har jättesvårt att gå och så. 

Camille, nio-åringen är jättegullig, rätt mogen för sin ålder tror jag. Läste dikter högt för familjen igår och så. Amandine, femåringen, är som en rätt livlig femåring brukar vara. Älskar att retas, vill ha en massa uppmärksamhet. Men också gullig såklart. Hon testar mina gränser nu i börjar tror jag, men det blir nog bra!

Iaf, det är full rulle här! Idag har jag, Eric och Camille varit ute på guidad kajak-paddling. Vi paddlade 12 kilometer! Nästan fyra timmars paddling. Vi tog det väldigt lugnt, vi var säkert 8 st kajaker och en guide som pratade om växtliv och historia (på franska, förstod väl några ord här och där :P) så det inte så fort, men ändå, snakca om att man var trött i armarna efter ett par timmar! Men det var en intressant upplevelse måste jag säga. Och naturen var jättefin, det var skönt att få vara ute lite och röra på sig efter en dag på flyg/tåg. 
Imorn blir det ridning! Eller barnen ska i alla fall rida, får se hur det blir med mig. 

Idag åt vi crêpes på en riktig crêpes-restaurang, jättegott! Däremot måste jag nog tyvärr justera min kost litegrann... Det är jättetrist men kommer aldrig att fixa att leva här som vegetarian utan att äta ost... Frankrike är verkligen ostens hemland. Ska verkligen försöka undvika ost när det går, men det blir nog svårt. Jag känner liksom att jag inte bara kan överleva på baguette och lite grönsaker. Det bryter mot mina principer men....Ja vi får se. 

Nu måste jag VERKLIGEN sova. Har inte riktigt återhämtat mig från gårdagen. See ya!

Je vais en France

Nu åker jag! 

Imorn kl 7.10 går planet, så i natt bär det av. Äntligen!
Väskan är (nästan) packad, räkningarna betalda, lägenheten städad. Har sagt hej då till de flesta, men kan ändå knappt fatta. 

Min första resa utan returbiljett. Till Toulouse på obestämd tid!

Kanske hinner jag skriva innan planet lyfter. Annars, 

A Bientôt!  


Flytt-Kaos

Eller tja, kaos och kaos, vilken flytt är inte lite rörig?
Grejer överallt, kartonger, påsar, sopor. Men imorn blir det lite upprensning när vi kör ner mina grejer till Nynäs. 

Idag var första gången jag kände att det kommer bli lite skumt att inte ha nåt eget ställe, nån fast punkt. För ett år sedan kändes det naturligt att ha mitt rum hemma hos päronen men nu har jag liksom vant mig vid att ha en egen lägenhet, som bara är min och R:s liksom. En hel lägenhet att sprida ut sig i och kalla hemma. Nu blir det inte ens ett rum liksom. Grejerna, möblerna kommer att vara på ett ställe och jag på ett annat. 

Men det blir nog bra. Ska bli nice med lite förändring! 

"Home is not the place but the people"

Acheter

  • Skor
  • Presenter (typ souvenirer)
  • Hudkräm
  • Datorväska/fodral
  • Bra bok?
  • Franskabok?

Nåt mer? Förmodligen....


Une semaine

En vecka kvar till avfärd!
Om en vecka och en dag har jag minst ett halvår i Toulouse framför mig. Dags att "offentlig-göra" den här bloggen. Tänkte använda den för att hålla er uppdaterade om vad som händer där nere i söder. Vi får se hur det går, jag har ju en tendens att lägga av efter femte inlägget typ. Men satsar man på stjärnorna så når man trätopparna...eller nåt sånt. Whatever.

I lördags slutade jag jobbet. Efter nästan ett år, elva månader ganska precis. Det kändes helkonstigt. Inte så att jag har älskat jobbet överdrivet, men det har varit min vardag så länge och helt okej, jag har trivts. Så att jobba på som valigt sista veckan och sedan bara lämna in nycklarna och sticka i lördags kändes skumt. Men jag antar att det är så det är. Har längtat efter den här veckan så enormt! Min kropp däremot är nog fortfarande inställd på tidiga morgnar, imorse vaknade jag kl sju helt av mig själv, under sommaren har jag gått upp vid fem för det mesta.
Idag har jag börjat flytta! Har kört ner nästan alla kassar och kartonger till pappas fråd i Nynäs, så nu är det lite mindre grejer i lägenheten. Men det vanliga flytt-kaoset börjar infinna sig kan man väl säga.

På tal om att köra, det är nåt jag inte har gjort på länge. Kände mig som Bambie på hal is! Okej för att gasa och bromsa, men TANKA! Och PARKERA :P Det var nästan att gå ut för hårt, hehe. Stackars Rojne, hon fick se mitt kaotiska jag som jag annars är så bra på att dölja.. Har i alla fall kommit fram till att jag aldrig ska skaffa bil själv. Inte på väldigt, väldigt länge. Låna andras räcker bra!

I morgon blir det Centralbadet med mammi. Ska bli superskönt!

Låter kanske fånigt men den här veckan är allt last last... Man gör allt för sista gången liksom...på typ ett halvår. Fånigt, mitt liv är liksom inte över för att jag lämnar höst-norr några månader. Men jag börjar inse att jag ska vara borta ett tag nu. Det är en hel del att planera. packning, mediciner, bankkort och så vidare. Men planerings-freaket inom mig jublar! Jag älskar att flytta, organisera, planera! Flytt = Nytt liksom! Det enda som tynger mitt sinne är kanske att jag skickar ut min roomie på gatan. Inte bokstavligt talat, men det känns så. I wish I was a rich girl, nanananaaa...Eller kanske, I wish she was a rich girl :P

Dagens ord skulle vara rastlös, men jag kunde inte hitta nån fransk översättning på nätet, så det får bli Une semaine istället. Om en vecka kommer jag ligga och vrida mig i sängen, desperat efter några timmars sömn innan ma vie en France!

Just det, för er smartskaft som har räknat ut varför min blogg heter som den gör, visst är det bra! Bon nuit


RSS 2.0