Stormigt värre

är vad det har varit här. Lördagen var "terrible", den värsta stormen på tio år kom till stan, tre träd på tomten har blåsigt ner och tagit med sig både stenbeläggning och staket, men det är som det är. Var iaf utanför dörrn, fick spader av att bara vara inne å passa sjuka barn i förra veckan. Men självklart gick det varken tåg eller buss så min första barnfria lördag sen efter jul sket sig totalt!! Var helt sjukt irriterad, hade väntat på att gå ut i Toulouse hur länge som helst....Och den här lördagen blir det innesittar-kväll igen.. 
Förhoppningsvis så bär det dock av till salsaklubb imorn, mkt välkommet! Men det beror så klart på vännerna... inte alla kan gå ut en onsdagskväll... 

Iaf, igår var också en ganska deppig dag, (liksom lördagen) då 6 franska bygg-killar rusade in i huset kvart i åtta på morgonen för att byta ut alla fönster. Vilket visserligen var välbehövt, men still. Det gick inte att vara i huset på hela dagen, och alla fönster stod förstås på vid gavel. Uppe på det  så blev huset skitigare än det någonsin varit, med bygg-damm everywhere. EVERYWHERE. Vilket blev mitt jobb att ta hand om idag. Spenderade över två timmar med familjens usla dammsugare i försök att rengöra heltäckningsmattorna...suck. 
Men det bra som hände igår var att jag kollade om jag kunde byta franskagrupp, till den svåraste gruppen. Och det verkar funka! Ser fram emot att lära mig lite grann....

 Nu är det sovtajm, imorn är det ledig onsdag igen, för barnen alltså, inte för mej, definitivt inte... 

BTW, jag har bokat en resa till London! 
När ungarna åker på skidsemester får jag några dagar i England! Ska bli SUPER =)

Föresten

150 dagar i Toulouse!
Eller i alla fall sen jag åkte hemifrån. Det låter ganska mycket!


Nous sommes vraiment malades

På två dygn har jag varit utanför huset i dammanlagt en timma, om man räknar med när jag har tagit in och hängt upp tvätt. Yippi! Och jag är inte ens sjuk. Om man bortser från nån slags lätt förkylning. Men la fille däremot. Klagade på magont i onsdags, och åkte på nån slags "bug" (vet inte vad man säger i Sverige) med feber.. Vilket genererar i att jag blir housewife för ett par dar.
Börjar inse att jag är beroende av promenader och att röra på mej! Känner mig skitkonstig. Alors, jag är glad att det inte är jag som är den drabbade! Stackars Camille..

I onsdags var jag, Anna å en tjej som heter Konstance på bion i Tournefeuille, "grannstaden". Eller ja, vi såg ingen film. Ställer är nämligen urmysigt ändå, med restaurang/bar/café och skitskön inredning. Inte som vanliga biografer! Känner (eller nja, nästan) en tjej som jobbar där (föredetta au pair) så vi bara "hängde" lite å snackade. Allt på franska! Kvällen var helt klart trevlig! Och behövlig, med tanke på att jag har haft lite brist på umgänge de senaste dagarna. Missade studiebeöket i kommunhuset med franskan (kanske ingen katastrof) och engelskan på Moulin. 
Men imorn ska jag ut! Har salsa som vanligt, följt av två engelska-utbyten, inkl lunch hos Aicha. Som en vanlig lördag alltså.  Följt av fest! För första gången på år och dar, iaf i Toulouse. Ska hem till Beths kompis, en kille vi träffade på Halloween. Väldigt nice! Ska bli schysst att träffa lite jämnåriga..

Bråkar med Skype, eller snarare är det kanske Ronja som fajtas med sin dator... teknikens under. Ska försöka lägga mej i tid ikväll, om min kropp nu är trött nog. Imorn ska det tydligen bli rejäl storm, de har gått ut och varnat.. Längtar till våren!

Je sais

Det är inte det att jag inte har nåt att berätta här, det är bara det att jag inte har nån tid att berätta om allt. För helt plötsligt, eller snarare sen jag kom tillbaka, så har jag haft fullt upp. Haft nåt att göra oavbrutet. Vilket är bra. Det är jätteroligt. Men det innebär också att uppdaterandet blir lite oregelbundet... 

Iaf, mkt har hänt, kan inte berätta om allt. Men det är mycket franska, engelska, träffa folk, passa barn, städa osv. 

Väder-update: Har varit underbart varmt och skönt, lite kallare de senaste dagarna. Men det känns som svenska våren! I love it! 

Imorn blir det lång-dag, förhoppningsvis bio på kvällen. Besök i kommunhuset på torsdag med franskan. Engelska lektioner med folk i slutet av veckan, å så salsa. Och fest hos en avlägsen friend på lördag =) 
På måndag nästa vecka ska alla fönster i huset bytas ut, två-glas istället för ett. Kan va bra å ha liksom =P 

I mitten av februari har jag en vecka ledigt. Vill åka nån stans! Frågan är bara var? Helt själv? 
Ska fortsätta reka. 

Har börjat läsa en ny bok på franska! Det är en bok som heter Elle s'appelait Sarah, en vanlig vuxen-roman som utspelar sig i Paris. Har precis börjat men verkar jättebra. Det är så kul att jag börjar fixa "riktiga" böcker, tidningar å sånt. Det går framåt! 

Alors, bonne nuit tout le monde, Bisous 

Je suis revenu!

Back to France, back to Colomiers, back to normal. 
Kom hit i tisdags kväll, det har varit full rulle sen dess ! 

Onsdag var en rörig dag, huset var ett slagfält och dagen var som vanliga onsdagar, lite smått kaotiska. Om man bortser från att både Amandines "Rainbows" (typ tjejscouter) och deras taikwondo-träning var inställda, så vi stressade iväg med bussen två gånger helt i onödan. Och det snöade! På väg hem från taikwondohallen lekte vi i snön och gjorde till och med en snögubbe. Det är ju typ mer än vad som går i Sverige, i alla fall det Sverige jag lämnade. 

Torsdagen var ännu värre! Världen var vit utanför huset och vägarna blockerade, Karina fastnade med bilen på väg till jobbet, och Eric kom inte ens iväg med barnen. Fenomenet vinterdäck existerar ju liksom inte här. Så jag missade min franskalektion, guud jag hoppas att jag fortfarande har en plats i klassen, för missade båda gångerna den här veckan. Var hemma med Amandine medan Eric promenerade med Camille till hennes skola. Tydligen hade bara två av typ 20 barn i Amandines klass lyckats ta sig till skolan! 

I torsdags kväll var jag på Moulin de Savoir för första ggn i år, det var nåt slags möte (förstod ärligt talat inte allt) och sen firades "La galette de Roi", en helfransk tradition där man äter en speciel kaka med en gömd drottning eller kung, och den som får den lilla plastfiguren får en guldkrona och ska sen välja sin respektive kung/drottning. Självklart fick jag en utav dem. Yippi! Nej. Som tur var så var det inte så seriöst, jag slapp välja en kung. Aja, deet är kul att uppleva lite franska traditioner. 

Igår var det städ-dag, vilket var välbehövt i det här huset. Sen hade jag engelska med en ny kvinna, som var riktig nybörjare. Det är svårt men kul! 

I morse var det dags för första salsa-lektionen på Moulin, äntligen =) Det är verkligen roligt. Efter den här terminen kommer jag att vara ett proffs.. 
Efter salsan hjälpte jag en kille med engelska, han går sista året på gymnasiet så det var hyfsat komplicerat. Lunch åt jag hos Aicha, och sen ännu mera engelska med hennes söner Tony och Arnaud. Gud jag kommer att vara så bra på att lära ut engelska =P Nejmen det är bra träning för mig. Och eftersom det mesta är så basic så pratar vi ju franska nästan hela tiden, så det är bra för mej också. 

Ikväll ska hela tjej-gänget ut och socialisera sig i Toulouse, men jag måste vara barnvakt =( Längtar verkligen efter att träffa alla och prata ut mig lite, och höra om allas jul och nyår. Men men, babysitting är mitt jobb, så jag ska inte klaga. Får träffa några av dem imorn istället, över en kaffe. 

I alla fall, klockan är kvart i sex och det är inte mörkt än. Känn på den du! I LOVE the LIGHT!  

RSS 2.0