Update

Liten update, tout va bien, tiden rullar på, snart april. 
Älskar vädret som vart, nu väntar regn, men efter regn kommer solsken såklart. 
Veckan var bra, helgen likaså, inget världsomvändande har hänt men vi roar oss som vanligt. 
Årets första picknick-fest vid la Garonne, utflykt till Albi i söndags:
Superfin stad med enorm gammal katedral och underbar strand vid floden, betalade 11 euro för en microvågsugns-paj och otvättad sallad. Stackars Silla firade födelsedagen med att lägga pizzor i bilen och var stans, att hon aldrig lär sig =P
Hänger med Meike och Ida mest varje dag, roar oss med planer inför sommaren. Så en liten parantes med juli/augustis händelser:

Slutar här när skolorna slutar, runt 2 juli. Tar mitt pick och pack  och ser mig runt längs franska rivieran, Nice och Monaco är det tänkt. Tåget till Schweiz förmodligen? Flyg hem i mitten av juli, sen kommer tjejerna och hälsar på i slutet av månaden. Nej pappa, har inte glömt Lövstock! Efter stockholmsvisit blir det tåg till Norge, rundvisning i Olso och sen till Idas sommarstuga, äntligen ska grannlandet avklaras, pinsamt att man inte vart där förut. 
Sen blir det hem igen, förhoppningsvis till studentboende i Sthlm! Dags å bygga bo igen. Har levt på en (överfylld) resväska sen i augusti, ska bli skönt att få nåt eget. 
Universitetet den 20+-nånting augusti! Kombinationsprogrammet lärare+ engelska-examen, plus förberedande kurs i franska = 150 % plugg, plus nån dag i veckan på Ica Bandis kanske? 
Den 17e september bär det av till Munchen och Oktoberfesten! 
So that's the plan ladies and gentlemen..

Just det, efter 7 månader i frankoland har jag äntligen ett franskt nummer! Mobilsamtal här är ju så sjukt dyrt så det blir inte precis billigare för mig, men för mina vänner. Så fråga om ni vill ha det! 

Ikväll blir det show på lilltjejens skola, så nu får det vara bra, på återseende!

När ska barn få vara barn om inte när de är 5 år?

Varför får inte franska barn vara barn? Eller föresten, kanske gäller det inte bara Frankrike, utan Sverige och alla andra länder också? Men nej, i Sverige går inte barnen i skolan från tre års ålder, de har inte 8.30-16.30 -dagar och femåringarna behöver inte läsa läxor minst en timma om dagen. 
Jag är så himla trött på att läsa läxor och stressa runt barnen till aktiviteter de inte vill gå på. 
Är så trött på att vara den som tjatar, tjatar, stressar, tjatar, inte har tid till annat. Jag vet att jag inte är här för att vara lektant men när hade jag senast en dag utan en massa måsten och stress med tjejerna? 
När man är 5 och 9 år, måste man gå på tre fritidsaktiviteter i veckan och samtidigt vara bäst i klassen? Om man väl har en halvdag ledigt i veckan för att man går så toklångt de andra dagarna, måste man tillbringa den med näsan i en skolbok? 
Tydligen. 
När får barn vara barn? Om tio år är det för sent. Då är det för sent för att studsa runt och fantasi-leka, bara lata sig eller spela spel med syrran. Visst, kanske är betygen i topp och moralen drillad från tjej-scouterna, men det är fortfarande för sent. 

Antar att det är det här som kallas kulturkrock. Det är väl därför jag är här. För att inse att klimatet är underbart (21 grader och strålande sol) men att jag aldrig skulle vilja se mina barn växa upp här, inte i en skolkultur som denna. Men nu vet jag det. 


Onsdagströttheten har kommit över mig, synd på en dag som denna. Hörde att våren har kommit till Sverige, underbart! Här har den varit sen länge, och i mina ögon är det mer som svensk sommar. Kan inte få nog av att vara ute, bara lapa i mig sol. Trist bara att förkylningne inte har gett med sig, och att det nog ska bli kallare till helgen. Men det har hållt i en vecka nu, jag är mycket tacksam! 

Ang. helgen som passerat: 

Underbart väder, som sagt!
Sleepover hos Meike, därav saknaden av å ä ö i förra inlägget. Åkte på soar throat och feber.
Kort liten roadtrip till Carcassonne, medeltidsstaden en timma utanför stan. Har pratat om att åka dit sen i höstas, nu blev det äntligen av! Gulligt, påminde om Visby. 
Mera slappa i solen! 
Och så jobb jobb idag, förstår inte att det kan vara så psykiskt ansträngande. Nu vill jag sova. Eller nej,  jag vill helst sitta uppe och knappa på dumburken hela natten, men jag behöver sova. En sak bara: 

Har köpt biljetter till Munchen nu! I september kommer jag till Meike och då bär det av till Oktoberfesten! UNDERBART! Nu gäller det bara för Ida att boka flyg också, hon måste! 

Natti
   

200 dagar senare!

Befinner mig hos meike utan tillgang till de tre sista bokstaverna, men kande att ett litet inlagg behovdes. Det ar 200 dagar nu! 200 dagar sen jag paborjade mitt franska liv. Och GUD sa jag alskar det har landet en dag som denna, liksom de tre senaste dagarna. Dryga 20 grader varmt, sol och blommande trad overallt. Later nagra foton tala istallet for mig, far reda spader pa tangentbordet:



I torsdags hade vi arets forsta poolparty hos mej! Eller okej, en kopp kaffe i alla fall, och Meike och Ida var supersugna pa a bada:



Tror att jag vantar tills famijen har renat vattnet lite =)

Och sa ett avslutande med en njutande Ida:
 

Ser det inte valdigt nice ut?

La Carnavale!

Det här inlägget produceras i takt till P4-program genom webbradion, och det är lilla pappsen som pratar! Känns lite konstigt att höra honom på nätet, men så är det. Intervjun leds av en gubbe med "mullemeck"-röst och programmet handlar såklart om hans mopeder och tillhörande skrotsamlingar! Du är allt för söt pappen. 
Påminner mej om mitt lilla framförande i P1 Mitt i musiken, GUD vad nervöst det var! Och det var inte ens direktsändning, som det här är.

Helgen som gått: 
Lördagen inleddes med salsa vid tio, engelska hos Aicha + lunch, och så direkt till Michel för dressing-up inför la Carnavale! 
För att vara en kommun med bara tio tusen fler invånare än Nynäshamn så känns Colomiers oerhört produktiv. Karnevalen i lördags t ex var enormt mycket större än väntat! En massa olika organisationer och grupper hade byggt stora ekipage dragna av traktorer och sånt, och ännu fler var bara utklädda och dansade och spelade i tåget som gick runt hela centre ville. Och så mycket KONFETTI! Har aldrig i mitt hela liv sett så mycket konfetti på ett och samma ställe!! 
ALLA hade varsin stor påse som de kastade över varandra och oss i karnevaltåget, och hela gatan täcktes av olikfärgade små papperslappar, det var som ett tjockt lager i hela stan! 
I alla fall, vi satte på oss KangooJumpsen, blev som barn på nytt och började skutta runt i folkmassan. Karnevalståget började efter en halvtimma, och vi hoppade in i ledet, med tusentals barn, vuxna och orkester-musik runt omkring. Superkul! 
Och exhausting. Efter en timma, kanske 800 meter senare, det gick långsamt, så var vi ordentligt möra i både ben och huvud och avbröt det hela. Att hoppa med KangooJumps är nämligen som att hoppa på en liten trampolin hela tiden, så man fixar inte så mycket mer än så. Men vi var helt klart nöjda med vår insats! 
Vad hände med karnevalen i Nynäs föresten? Det var ju typ höjdpunkten på året, att klä ut sig och sjunga Moraträsk-låtar på banantorget. De borde ta upp den traditionen, karneval är skitkul!

Efter karnevalen blev det lite vila, och middag med familjen + släktingar. Det är alltid trevligt med deras middagar, men så himla LÅNGA! I Frankrike nöjer man sig liksom inte med att träffas ett par timmar och käka tillsammans, det ska vara mycket, långt och gott. Så vid halv ett-rycket blev det äntligen sova. Najs efter den långa dagen. 

Söndagen var lite smått meningslös så där. Höjdpunkten var en kaffe och promenad med Ida och Meike. Är så sjukt trött på Frankrikes söndagar! Vad gör folk, allt är dött!! Toulouse är typ i storleksordning Göteborg, men känns värre än Nynäs på söndagar. Det finns inget att göra!! 

Är helt enormt förvirrad när det gäller min framtid. Snart öppnar ansökningstiden för högskolan. En del av mig vill bara tillbaka till Stockholm och börja plugga som alla andra i höst, leva soft studentliv och umgås med alla gamla kompisar. Men den andra delen av mig är inte redo! Jag har så mycket jag vill göra, så många platser jag vill se, och jag är rädd att jag låser mig till Sthlm om jag börjar plugga i höst. Som att jag aldrig kommer att komma iväg på allt det jag vill om jag börjar studera, skaffa lägenhet och jobb. AAaaaaaaaaahhhh! 
Längtar tillbaka till Indien. Vill åka till Australien, bo i London ett tag, jobba i fjällen i vinter, se Afrika, gud ALLT! 
Vet att jag bara upprepar mig men önskar att jag förblir 20 i 20 år till. Minst.

Hola KangooJumps!

Har två timmar innan jobb och utan nåt planerat, underbart! Lite tid för mig själv och datorn. Låter fånigt men måste säga att jag har en perfekt balans mellan arbete/aktiviteter/fritid nu. När jag kom hit i augusti/september var dagarna långa och jag hade en massa fritid, eller snarare oplanerad tid. Nu har jag fortfarande en massa fritid, men timmar utan planerade aktiviteter är få. Vilket är kul!

I fredags slutade jag jobba 20.00, slängde ihop lite packning och störtade iväg till Cotton Club, vår kvällsöppna motsvarighet till Airbus café, för ett glas vin med Ida och Meike. Jag följde med Meike hem till henne, vi lyckades komma i säng i hyfsad tid och sov till halv sex, för på 

Lördagen var det dags för vår roadtrip till Barcelona! Vi hämtade upp Beth vid Arenes och gav oss iväg. Ett par timmar senare passerade vi gränsen till Spanien och runt 11-tiden var vi i Barcelona. Det var coolt, har aldrig varit på spanska "fastlandet" förut. Och gud vad skumt det var att inte kunna prata franska. Det känns så konstigt när man bara tar bilen några timmar och är på ett ställe där folk inte kan förstå en. När vi skulle käka lunch t ex så kunde inte killen i kassan ett ord engelska, och allt vi kunde säga var typ Hola amigos och gracias. 
I alla fall, Barcelona var super! Det var skönt att komma till en storstad, det var liv och rörelse överallt. Vädret var väl sisådär, inte så värst soligt, men varmare i luften. Så underbart att inte behöva vinterjackan =)
Vi gjorde stan, såg de vanligaste turistattraktionerna, inklusive den gamla OS-arenan från -92, som var skitful, och en park med konst av Gaudi. Jättehäftig konst! 
På kvällen åt vi så klart tapas och drack sangria. Vi bodde på Barcelonas största Youth Hostel, som hade beskrivningen "bo här om du vill festa och träffa folk, men inte om du vill sova". Och beskrivningen stämde rätt bra, det var som en stor ungdomsgård. Men kul =)
På söndagen gick vi till Gaudis ofärdiga katedral, något av det häftigaste arkitektur jag sett!  
Vi tänkte ta en titt på stranden också, men vädret var inte direkt med oss, så vi bestämde oss för att åka därifrån och stanna vid Girona istället, en liten stad på vägen tillbaka. Girona var en trist stad men med ett underbart medeltidscentrum! Påminde om Visby, fast kanske ännu mer välbevarat. 

Summa summarium, helgen var underbar! Vill verkligen åka tilbaka till Barcelona, kanske på våren/sommaren när det är lite varmare dock. 

I måndags var det full rulle som vanligt, med franskakurs och jobb. 

Igår tisdag var det ännu mer på G! Började morgonen med gymnastik, typ Friskis&Svettis, i Tournefeuille, var hem och vände och åkte hem till Michel, en kvinna från franskakursen. Och provade KangooJumps! För er som inte har hört talas om dem förut (som jag) så är det skor som man studsar med, som en känguru! Det var superkul =) Vi (jag, Coco och Konstanze) ska vara med Michel på karnevalen i Colomiers på lördag. Utklädda och sminkade, är det tänkt. Jag blev förälskad i Kangoojumpsen. Så roligt! Och enkelt, faktiskt. Men kan "jogga", göra aerobics och allt möjligt. 

Nu tog kraften slut i fingrarna, kommer med en update senare i veckan. Idag blir det jobb och ikväll avslutningsmiddag för Beth, sorgligt! 

Ha det så bra alla ni där hemma, saknar er!   
   

RSS 2.0