I'm oldstyle you teenage dirtbags!

Wooow när skrev jag senast? Vill inte veta. MEN nu beror det inte på att jag har varit slö (oki kanske lite) utan på att jag har haft en Busy weekend! 

I fredags kom ÄNTLIGEN Ronja hit =) En månad i Frankrike har gått så fort,fort, men samtidigt SÅ långsamt, vad gäller kontakten med min före detta roomie. Jag måste säga att jag har haft sjukt bra tur med att hitta trevliga vänner här, men no one kan ersätta min vänskap med Ronja, tyvärr. Eller kanske bra. I helgen var hon iaf här! Och dessutom förlorade jag mina tonår i söndags så måste säga att det var en väldigt positiv helg. Vi åt mat på en thai-restaurang, gick ut och firade mig lite på en bar (samma som förut), promenerade/shoppade lite i Toulouse och åt födelsedagslunch med familjen. Mycket lyckat alltihopa! Synd bara att en helg går så snabbt... Hon åkte i går morse så nu vet jag att det dröjer tre månader innan vi ses igen... Inte precis den roligaste tanken. MEN men, det är bara att vänja sig. 

Vilket är lite av ett problem jag har. Samtidigt som jag inte vill tappa kontakten med alla i Sverige så vet jag ju att jag kommer stanna här ett bra tag, och då känns det lite fånigt att prata med folk om små petitesser som middagar, fester och andra små detaljer. Som att jag bara kommer sakna alla ännu mera om jag vet vad ni håller på med om dagarna. Jag vill liksom gärna tänka att det inte händer nåt där hemma medan jag är borta, att jag inte missar nåt. MEN antar att det kommer hinna hända en hel del innan jag kommer tillbaka....tyvärr =P Och på samma gång, snälla hör av er människor! Jag vill inte tappa kontakten! Jag vill inte känna mej bortglömd, även fast att jag vet att ni har lika busy liv som jag. Och TACk alla ni som kom ihåg mej i söndags, det är alltid lika kul med små Facebook-meddelanden å sånt. Love ya!

Anyway, ny vecka nytt liv. Det känns som att jag börjar hitta lite folk här nere! Har blivit kontaktad av ett par till au pair-tjejer nu å det ska bli jättekul att ses. Ju fler desto bättre liksom! Sprang också på två svenska tjejer i söndags, helt oväntat. De pluggade på universitetet och berättade att de kände 4 andra svenska tjerjer och en kille. Och så tipsade de oss om en klubb som har Erasmus-kväll varje torsdag, dit alla utbytes-studenter går. Dit får vi ta oss! Tyvärr inte nu på torsdag bara, för då är det lite baby-sitting som gäller. Men kanske nästa! 

Imorn är det onsdag igen= barn-dag! Men storasyrran ska på kalas så jag och lill-tjejen får vara för oss själva. Det blir förmodligen simhallen! Hoppas vattnet är varmt.... Iaf: 
Gå upp, fixa lunch
Åka till skolan, hämta Amandine
Åka till simhallen, äta lunch nånstans
Bada
Åka hem, läsa läxor
Fixa middag
Ta med henne till Taekwando

Busy day! Men kul förhoppningsvis. Amandine är lite speciell att ha å göra med, ena sekunden älskar hon än och nästa hatar hon allt och alla. Men med lite mellanmål går det att fixa det mesta =P 

Hehe nu ska jag kika in lite bloggar,web-tv och snart sova, har börjat jogga men varenda gång så får jag huvudvärk efteråt =( Nu när jag änligen har tagit mej i kragen och rört lite på mej... Aja, det kanske blir bättre. 

Just det, för er som frågar om skolan jämt, det går jättebra =) I måndags flyttade jag upp en grupp (3 av 3) och det verkar super! Inte lika bra lärare men lite bättre nivå. Jag SKA lära mig!

Quatre semaines et un jour!

Idag är det 4 veckor och en dag sen jag kom till Frankrike. 4 veckor = nästan en månad! 
Var tog tiden vägen? Alldeles nyss var jag ju hemma i Sverige, nu har jag varit hemma i Frankrike i nästan en månad. Ibland är tidsperspektivet lite snurrigt. För en vecka sedan nånting kändes det som att jag hade varit här länge, länge. "Jag kommer att vara här en evighet" tänkte jag. Vilket kanske inte bara var negativt eftersom det mesta har varit bra, men ändå. Nu känns det som att den första tiden har flugit iväg! 
Snart kommer jag stå där med packade väskor igen och vara på väg tillbaka.. Till nånting. Vad har jag ingen aning om. På tal om resor. Det har hänt mkt nytt på res-fronten! 

* Min beloved fd roomie numera alias Rojne kommer hit på fredag!! Kan inte fatta det! Un jour, och så kommer hon. I'm SOOO excited! En hel helg tillsammans, det ska bli så himla skönt att kunna prata "mellan två ögon" eller vad det heter, whatever, slippa telefonen! Det blir lite party, träffa norskan å tyskan och rundtur i Toulouse tror jag. Och lite firande med familjen + bowling på söndag! 

* Min familj, iaf delar av den, kommer hit om en månad! De har inte bokat biljetter än men allt är rätt säkert ändå! Ska bli väldigt uppskattat att träffa dom =) 

* Jag själv har däremot bokat en flygbiljett. Två dagar innan jul kommer jag hem! Att ingen retur biljett är bokad betyder dock inte att jag inte tänkte åka tillbaka =P Nämen jag och Meike ska iaf åga tåg till Paris, titta på julskyltning mm i ett par dagar å sen åka Ryanair-flyg hem! Trodde inte att jag skulle fira jul i Sverige men så blir det... Och stannar nog typ två veckor också =) Flygen tillbaka verkar liksom inte vara igång förrän veckan efter nyår, så det blir en hel del familje- och kompistid! 

Så man kan väl säga att den första delen av min tid här går att dela upp i tre "se fram emot-punkter", 
- En dag innan Ronja kommer
- En månad innan Pappa&Co kommer
- Tre månader tills jag kommer till Sverige

Känns som en underbar plan!

För övrigt rullar mitt nuvarande liv på, idag var en som vanligt barn-intensiv onsdag med pick-up från skolorna, pic-nic i en park och läxläsning. Och vädret är fortfarande ytterst trevligt på dagarna men lite små-kyligt på morgonen. Hoppas bara det fina vädret håller i sig under helgen så inte Rojne känner sig lurad på konfekten =P

Nu är det definitivt sov-tajm, imorn väntar franskakurs igen och en del house-work! A Bientôt!

Bon soir!

HRmm.... Nej jag har inte  skriv-suget, inte alls, inte det minsta. Jag har bara....inte haft tid? 

Okej, tid är väl precis det jag har haft. Har inte haft så här mycket fritid sen...mellanstadiet förmodligen. Men men, det finns alltid nåt att göra. Har precis "kommit på" att det ju är kul att spela piano! Och familjen har ett. Där av "upptäckten". 

Anyway, i torsdags började jag plugget igen. Helt klart välkommet! I min klass var det jag, Ida och tolv 35-åriga hemmafruar från Algeriet och Turkiet. En intressant skara. Hehe, okej, jag kanske överdriver lite, men typ så var det. Plus en totalt förvirrad 50-årig ryska som inte fattade nånting... Tyckte lite synd om henne. Och läraren. Kanske mest läraren =P
Jaja, förhoppningsvis så flyttar hon över till nybörjargruppen på måndag. Det var i alla fall jättekul att äntligen börja! Det är skönt med lite rutin i vardagen. Och läraren verkar jättebra. Så det var helt klart ett uppsving =) 

Fredagen ägnades mest åt städing/tvättning mm... Och ännu en promenad runt området. Jag gillar att bara gå runt, se vart vägarna leder, komma fram nån stans och sen hitta hem igen =) Tur att man har lite av ett lokalsinne! 
Fast börjar tröttna lite på att gå runt runt. Meike har börjat på yoga, det skulle va kul att göra nåt liknande. Ska försöka se om det finns nåt sånt här i Colomiers också. 
 
Idag har jag varit lonely lonely... Ida jobbade å Meike kunde inte så jag var själv i Toulouse. Kände att jag behövde komma iväg från Colomiers, det är liksom lite dött här. Så vandrade runt på stan, tog en kaffe (gott men var är Latten?? Café au Lait är gott men lite trist i längden...) gick lite mera, åt, gick, kollade efter en mobil. PROBLEM verkar det som. Mobil-industrin verkar inte vara like utvecklad här som i Sverige. Mina "föräldrar" här har inte ens några mobiler!! Typ de enda över 12 och under 65 jag vet som inte har nån mobil!! Så från det håller kan man ju inte precis förvänta sig nån expertis-hjälp. Tydligen så verkar det bara finnas två alternativ att välja mellan. Antingen köper jag en kontantkorts-telefon (vilket jag helst skulle vilja) men priserna för att ringa är tydligen hutlösa! Runt 5 spänn/minuten. Jippi! Och det är inom Frankrike, till Sverige skulle det kosta ännu mer. Så det känns väl inte som nån jättehit. Tänkte att jag kunde hitta nån slags motsvarighet till Comviq Amigos (dvs typ skitbilligt till utlandet) men icke, verkar inte finnas. 
Alternativ två var nåt slags förbetalt abonnemang, man får välja hur många timmars taltid man vill ha, 1, 2 eller 3 timmar och så kostar det typ mellan 200 och 300 kr i månaden....LITE dyrt faktiskt.. Och måste säga att det var lite små-svårt att diskutera mobil-abonnemang på franska, så vet inte om jag fattade allt. Men det skulle va skönt å ha ett franskt nummer, bara för att kunna ringa å sms:a Ida och Meike, omvägen runt Sverige med mitt Halebop kontantkort känns inte så smart. Ska reka lite mer. 
Fast inte imorn. För då är ALLT stängt, t om inne i Toulouse... Jäkla katoliker =P 

Om en vecka kommer Ronja hit! SOOO NICE! Helt plötsligt känns det som att tiden har gått jättesnabbt. Som att jag just kom hit. Min tidsuppfattning är lite märklig. Men som sagt var, det ska bli så himla skönt, å kunna snacka med varann helt obehindrat, för en hel helg. Är bara lite orolig för hur det ska kännas när hon åker. För jag vet att det dröjer ett bra tag innan jag får se henne igen... Aja, det är ett senare problem. Har iaf skickat efter lite veg-kost från henne. SOJAFÄRS! 
Har i och för sig precis hittat en hälsokostaffär nere i centrum som säljer soja-bitar, men längtar efter sojafärs! Protein!! Hehe.... Och för er som har varit lite oroliga för min kost/vikt så kan jag iaf lugna er med att jag äter, en hel del... Har liksom en hel del tid till det.... Får se hur det blir i längden =P  

Har föresten sett Amelie från Montmarte ikväll...En underbar film. Rekommenderar er verkligen att se den, igen. Man upptäcker nya saker hela tiden... Trés bien!

Non, c'est tard. Je vais dormir maintenant. Hmm...ta min franska här med en nypa "sel". Hellre än bra eller vad säjer man.. Bon soir! 

Happiii!

Je vais aller á l'école a Jeudi!! 

Fatta, jag ska börja skolan =) 
Ska bli UNDERBART!
Hehe, ja väldigt kul i alla fall. Jag gick till skolan idag, för att se hur det var med del hela, om jag hade fått en plats i klassen eller inte. Tror inte att jag hade det om jag inte hade gått dit. Men det sa åt mig att komma på torsdag kl 9! Såå bra! Och observera, hela samtalet gick på franska =) 
I'm getting there.....

ANyway, ska lägga ännu lite tid på GG, mitt meningslösa tidsfördriv som har blivit närmast ett beroende.... Amerikansk tv-serie med kinesisk textning, jippii.... Hälsofarligt skulle jag vilja påstå. 
En sak till bara, dag har jag bakat muffins med Amandine! Rojne du inspirerar mig! Äppelmuffins blev det. Bakad i deras micro/ugn som jag fortfarande inte förstår mig på....men det blev ok! Tyckte iaf jag och Camille, Amandine gillade bara smeten. More for us! 

Nope, Gilmore-time, om jag ska hinna se nåt innan bedtime. Bon soir!

Party-prep

Long time no seen....Sorry men min andra vecka som au pair har varit lite busy. Tror jag vet hur det känns att vara desperate Housewife now! 

Min vecka har b la inkluderat:

Ett sjukt barn
Ett "wannabee sjukt barn"
En smittad au pair (me)
Två vääääldigt långa hemmadagar med för lite kontakt med omvärlden
Waaaay too much Facebook
En underbar re-union med Ida å Meike i Toulouse
En hel del Gilmore Girls textad på kinesiska
Framgångar med franskan (tror jag)
Inga framgångar med franska-kursen (hopppas hoppas hoppas jag är med i klassen)

Stolpiller!!
J*kla unge att inte svälja tabletter! Okej att en tre-åring tvingas ta rump-medicin men en 9-åring? Och jag, låtsas att jag är proffs på skiten och försöka övertyga henne om hur enkelt det är? Waaaay beyond my kompetens/vilja... Och hon var knappt sjuk! 
Anyway, an au pair's gotta do what an au pair's gotta do.... Nu är det iaf över och mina isolerade dagar i huset är över. 

Nu är det PARTY-Prep som gäller!! Jag är Såååå taggad =D
Äntlgen en totally barn-fri evening med da girls!! Toulouse a'la night here we come!! 




Faaajnäly!! Photos


Eftersom Da stupid computaa var stupid igår och inte ville som jag så blidde det inga bilder, men här är de iaf =)

Några pics på mitt fina moderna hem/rum:

Mitt nya hem...    Ma maison/chambre   

Och här är Ida (norskan) och Meike (tyskan) och jag i Toulouse! 

        

     


Ida och Meike....don't ask me what they're doing...

       


      

And Camel the cigarette guy (inte för att han rökte då men ändå, nice name): 



Och så hans pic på oss:



Well that's it for now....men det kommer mera =)

För övrigt så har jag varit på föräldramöte i skolan idag (Amandines snobb-skola), druckit ännu en tiny fransk café au lait (I need en vanlig latte, I need your espressomaskin Rojne), städat upp i köket + dammsugit vardagsrummet, gjort Hoummus, skitgod! Kollat på Gilmore Girls på datan (har hittat värsta bra gratis-sidan på nätet med en massa amerikanska tv-serier och blivit addicted) samt STUDSAT STUDSMATTA!! Inte nog med att vi har en pool i trädgården, vi har en studsmatta också, ME LIKE! Men skitjobbigt var det, är fortfarande anfådd :P

Nu väntar eftermiddag med lilltjejen, tänkte fota lite nu när vi ändå e igång, läsa läxor, plugga lite francais, äta sen middag igen mm. My life is NAAJS!

Foto-time!

Oki, en bild säger mer än 1000 ord....Bra, för jag orkar inte skriva så mkt idag. Kan bara konstatera att livet leker i lilla staden! Har haft en mkt trevlig dag i Toulouse med norskan å tyskan, vädret underbart, franskan knaper men på bättringsvägen. Fast JO! En sak till bara, vi har fått vår första inhemska kontakt! 
Camel the cigarette boy/24/goodlooking som inte kan ett ord engelska och gillar att jogga/snacka vite!vite! på franska och varken har Facebook, msn eller mySpace. Hehe det var en intressant konversation =) We'll see where it leads...

Iaf, här kommer lite bildbevis av min tillvaro:  Eller inte....Whata!! Mi hejt kompjuters såmtajms!!
Well perhaps later....

En norsk, en tysk å en svensk i la ville rose

En liten update om livet i Colomiers:

Allt flyter på
Det är 30 grader varmt
Barnen skrattar/gråter/bråkar/leker/badar/skrattar/gråter/går i skolan
(En liten parentes: Till alla svenska barn som klagar på skolan, här är de i plugget mellan 8.30 och 16.00 fyra dagar i veckan! Plus 2-3 timmar på onsdagar. OCH har läxor. Det här gäller alltså t om 5-åringarna!! )
Har inte jobbat mkt än
Förstår mig inte riktigt på fransmäns matvanor
Eller hur lite mjöl och vatten blir färdigt bröd i brödmaskinen, like MAGIC!

Har träffat två andra au pairer idag!
En norsk och en tysk tjej, båda 19 år (födda -89) och ytterst trevliga.
Norskan bor 10 minuters promenad härifrån och tyskan 10 minuters biltur.
Vi åkte in till Toulouse, La ville Rose, vilket var första gången för både mig och norskan.
En supertrevlig stad! I alla fall centrum. Väldigt gammal med en hel del bevarade byggnader och allt är byggt i tegel. Kommer helt klart trivas! Och åka in dit igen så fort som möjligt.

(En till parentes: Kl är 22:22, someone's thinking of me, who?)

I morgon väntar lite städning och barnpassning, lördag desamma... Söndag helt fri :) 
Som om jag har haft ett tufft schema den här veckan :P 
Aj äm gowing to bi SPOILED!

See you later alligator
Voir toi plus tardif alligator

RSS 2.0