8 månader på dagen och skandinavisk invasion av Toulouse

Japp, som rubriken avslöjar så har det gått 8 månader nu, jag vet det kanske låter lite tjatigt men för mig är det svårt att fatta. Och av nån underlig anledning så har jag börjat springa på svenskar och norskar lite här och där, i Toulouse och Colomiers. När Ronja var här i slutet av september så blev vi ju "stoppade på gatan" av ett par svenska studenter, men förutom det har jag träffat väldigt få landsmän här nere. Men den senaste veckan har det varit fullt av dem! 
Förra lördagen tillbringade Ida och Priscila nattens småtimmar med ett gäng norrmän, vilka jag iof inte träffade eftersom min energi tog slut betydligt tidigare, men det var kul för Ida att träffa lite norskar i alla fall. 
I måndags derämot träffade jag Annas svenska kompis Emma, på folk-pops-konserten igen, har träffat henne en gång förut men det var i vintras. Inget speciellt men men. 
Och så igår var familjens kompis här, som kommer från Norge men har bott här i tio år, och hennes mamma som de bodde hos förra sommaren på Norge-semestern. Hon hette Greta och var supertrevlig, och vi kunde snacka lite svenska/norska med varandra! 
Veckans skandinaviska inslag avslutades idag med en fika med två svenska tjejer, varav en är en "kompis kompis" från Stockholm! De ska vara här i några månader, bara för att jobba och snacka lite franska. Väldigt trevliga tjejer =) Inte för att jag känner att jag behöver mer svenska kontakter nu, jag ska ju snart hem, men det är alltid kul. 
Så så är det. 

Förutom det så kan jag avsluta med att säga att ni har all möjlighet att vara lite skadeglada nu, för det är nämligen varmare och bättre väder i Sverige än här. I torsdags och fredags var det 22 grader och sol, men under helgen har det rört sig runt 11 grader och växlat mellan duggregn och störtskurar. Så himla deppigt. 
Tröstar mig med att tänka framåt nån månad, då bara MÅSTE det vara varmt här!

På återseende, bonne nuit!

Skrubbsår och Janssons

Känner mig som barn på nytt, 
åker inlines och får skrubbsår

Lagar mat som aldrig förr,
tre timmars preparation
för fem timmars jobb

Röja frukost
Laga pasta carbonara
Två mellanmål 
och så en picnick-middag

Sen blir det marathon
Hämta
Föda
Värma
Föda
Åka buss
Leka scouter
Föda
Åka buss

Avbrott i vardagen!
Tjejerna ska på show

Ledig i förväg
Rollerblades-tur
träna stoppa
Skavsårsdags!

Upp igen, iväg.

Hem och laga mat, 
mera mat. 

Janssons frestelse med pappas ansjovis! 
Och så veg- med sojakött.
Salad till det, alltid sallad. 
Fransk dressing
Mumma!  

En lite ovanlig med ändå vanlig onsdag. 
Men nu kommer värmen! I alla fall för ett par dar. Äntligen. 
Planerar för fullt för weekenden i Marseille, ska bli underbart =) 

Hade underbart franska-utbyte på Moulin des Savoirs igår, vissa människor är bara genuint fantastiska. Lär mig hela tiden, men något fattas. Måste plugga plugga plugga fransk grammatik... Aaahh varför alla dessa konjugationer?? 
Mer jobbigt än kul, tyvärr. Borde ta fram boken. Men nej, bara en episod Grey's Anatomy. Sjukhusserier är farliga, beroendeframkallande. Synd att jag har så svårt för blod, annars skulle jag bli läkare. 

På återseende, 
bisous tout le monde! 


More rain and folk-pop-konsert!

Vet inte vad Gud straffar oss för, men syndat måste vi ha gjort, för det här är inte normalt. I alla fall inte för sydfrankrike i slutet av april! Aprilvädret fortsätter att ge oss regn MINST två tre gånger om dagen, oftast håller det bara i sig, oavbrutet.. Så det är lite trist. Men jag hoppas att det är sant som man säger, efter regn kommer solsken!

Helgen har varit hyfsat lugn, lite partande dock som vanligt lediga lördagskvällar. Vi håller oss till de irländska barerna nu för tiden. Och igårkväll var jag på konsert! Eller ja, det var en "folk-pop-kväll" på ett av uteställena i Toulouse, och två band spelade, ett franskt och ett amerikanskt. Soft men riktigt bra! Efteråt tittade vi in på Frog & Roastbeaf igen, samma irländska bar som i lördags, och hälsade på en kompis som jobbar där. Trevligt nog tog Coco bilen in så vi kunde lätt ta oss tillbaka till Colomiers, och slapp undan det mesta av skyfallet.. 

Meike är äntligen tillbaka efter sin semester hemma i Tyskland, vilket är kul, men oturligt nog hade hon inte tid att träffa oss idag så måste vänta till torsdag för en liten reunion. Igår var det precis två månader kvar här för Ida, vilket betyder typ två månader och två veckor för mig.. Men har en hel del att se fram emot den närmsta tiden: 
Grillparty hos Meike, camping-helg i Marseille och sen Karinas systers bröllop! Och för det hoppas vi på lite bättre väder!! 
Så här såg det ut för typ en månad sen, WHY WHY can vi inte få lite mer av detta?







Regn regn och var tog påsken vägen?

I know I'm bad bad... men det har liksom varit full rulle här, har inte haft tid till å updatera. 

Familjen har varit här, UNDERBART! Lite sightseeing, mycket bara sitta och fika/äta/prata. Tyvärr nonstop-regn hela tisdagen =( Men men, shit happens och familjen är ju alltid familjen. 
Efter det, museibesök med barnen, sen födelsedagsfirande på det. 

Men var tog påsken vägen? Trodde att fransmännen skulle va bra på det där, de är ju trots allt katoliker. Men inte. Har sett en hel del choklad i butiker och nu också huset, men that's it. Inget pynt, långfredagen märktes inte, påskafton regnade bort liksom påkdagen, lite äggjakt i trädgården men inte ett enda riktigt ägg intogs, ingen påskmiddag eller nåt. Skumt... Och regn. Regn regn REGN! 
Trodde man skulle njuta av aprilvädret i syd-frankrike, men inte. Tror det är varmare och finare i Sverige...så det kan ni ju trösta er med, helt klart.  

Nu väntas andra lov-veckan, inte alltför mkt jobb för min del...stackars Ida sliter på 60 timmar i veckan för sin knäppa familj, får en liten vecko-peng på 80 euro tror jag, gud vad jag tycker om min familj ibland. Hon tröstar sig med att hon bara har 8 veckor kvar efter lovet, 8 veckor!! Det är ju ingenting! För mig blir det väl 10 kanske.... vilket inte heller är särskilt mycket, vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. 

I alla fall, nu ska det Skypas lite med Ronja, äntligen. Nånting jag iaf ser fram emot i sommar, att kunna prata OBEHINDRAT med Ronja =) 

Dans deux jours!

OMG har inte januari februari och mars passerat SÅ fort? Kan inte fatta det, om två dar får jag familjebesök! Känns som att det var ÅR sen de bokade biljetterna, men inte, på söndag kommer de, pappsen och syrran!  

Skrev ett helt inlägg igår om veckan som vart, men självklart hängde internet sig å allt försvann....och jag har inte ork att re-do everything... så en liten sammanfattning:

Veckan har vart bra, som vanligt. Vädret lite trist, tror ni har haft lika bra i Sverige. Men men, det kan inte alltid vara sol. Hoppas bara att det e ok nu när familjen kommer. 
Idag har det varit full rulle, med städning, engelskalektion, litet uppträdande på Amandines skola, taikwondo-lämning och så ÄNTLIGEN helg! Imorn blir det lite rollerblades tror jag, kaffe med Coco och så lugn utekväll med Ida och Priscila.. ja, lugn och lugn, vi får se hur det blir med det. 

Föresten, BAD NEWS! Idas dumma universitet i Trondheim börjar redan 11 augusti eller nåt sånt, helt sjukt tidigt, vilket innebär att hon förmodligen inte kan komma till Sthlm!! Och tror inte att jag å Meike kan åka upp till henne heller... Stört irriterande!! Men vi måste försöka komma på nåt, vi som hade planerat så mkt... Min enda tröst är att biljetterna till Munchen är bokade, så Octoberfesten blir iaf GARANTERAt av! 

A plus, orkar inte klämma fram mer... 

RSS 2.0