Pain d'espice et vin chaud

Last week = busy week.
Last week for me = last week in school for the kids
Last week in school for the kids = Julshower, julsånger, julkort

Anyway, i helgen var E & K bortresta, och tjejerna var hos släktingar nästan hela tiden. Så för mej såg helgen ut som följer: 
Tog en öl med järngänget, dvs Meike och Ida (och jag förstås) här i stan, trevligt om man bortser från att klientelet är ungefär som på Mix eller nån annan kvarterskrog i nynäs. Men som sagt var, vi hade kul iaf. 
Var på salsan i lördags morse, underbart roligt! Jag fick först dansa "kille" eftersom det var lite ojämnt, och jag hör till de lite mer "rutinerade" nu tydligen, efter typ 5 ggr (?). Men det var bara kul, svårt iof. Efteråt fick jag dock en liten "privatlektion" av Sylvain, läraren, för att få dansa tjej ett litet tag. Mkt trevligt =P  
Sen hjälpte jag en kille med engelskaläxa, på Moulin också, och efter det blev det lite shopping i Toulouse. På kvällen bakade jag en mjuk pepparkaka, min första någonsin, och den blev riktigt god! Hade lite brist på kryddor bara.. Kakan var iaf till "Repas de Noël" som vi hade i måndags med franskakursen, en liten julfest.
I söndags var det dags för tjejernas Nativityplay i kyrkan, så jag fick skjuts av en annan familj för att möta upp Amandine och Camille som kom med sin moster. Vi tittade på uppträdandet och var med på gudstjänsten, riktigt gulligt faktiskt!
I måndags hade Camille konsert med skolkören, i en annan kyrka, så då följde jag med på det också. Det var en konsert med 9 carols och 9 lessons, små avsnitt ut Bibeln. Så det har blivit mkt kristet på senaste tiden, men bara trevligt.
Igår hade jag sista franska-utbytet på Moulin. Annars tog jag det rätt lugnt, är fortfarande så himla trött och snuvig, förstår inte att det inte går över.. Vill inte vara trött i Paris!

Idag var jag och Eric på Chinese market, eller snarare asiatisk mataffär. En jättestor butik med allt man kan tänka sig från Asien. Riktigt bra faktiskt, kunde inhandla en hel del bra saker =) Efter det bakade jag, Camille och Amandine pepparkakor! Köpte ju en färdig deg på Ikea, så det var bara att kavla ut och grädda.. Och glasera så klart! På kvällen visade jag dem glögg dessutom, vilket också var riktigt uppskattat. Så det har varit en väldigt svensk-jul-dag.

Och om två dagar åker jag! Kan inte fatta det! På lördag morgon tar jag och Meike tåget från Toulouse, 6 timmars färd, och sen har vi kvällen och hela söndagen i Paris =) Ska bli underbart.

See ya soon! LÄNGTAR hem till alla. Kanske inte så mycket HEM, mer att få träffa alla. För på nåt sätt så är min vardag här ganska lik vardagen i Sverige, eller iaf i nynäs. Colomiers och Nynäshamn är nog ganska lika städer. Lite grått och trist liksom. Men kommer nog sakna den här stan lite, är så van vid att vara här nu. Mina dagliga promenader runt i området tex.. Och jag ser inte precis fram emot att möta mörkret hos er uppe i norr. Jag tycker att det blir mörkt tidigt här nu, runt 5 halv 6-tiden, men antar att det är lite värre hos er... Men iaf, snart kommer jag!

Nu ska jag sova, nej, läsa min braiga bok, Den sista tempelriddaren. Skitspännande. Och på svenska, vilket är lite skumt. Hade bara med mig två svenska böcker när jag kom, och har precis börjat den andra nu. Men det blir lite mixed-up att läsa på svenska...men kanske bra med tanke på att jag snart kommer hem =P Bonne nuit! 

100 dagar +, 2 veckor -, förkyyyld

Nu är det över hundra dagar sen jag kom hit! Schaisse säger jag bara.

Och det är mindre än två veckor tills jag och Meike tar tåget till Paris, och om precis två veckor kommer jag hem! 
Det är svårt att fatta..

Och just som allt börjar rulla på så snubblar jag över världens förkylning. Yippi! 
I alla fall, lite nödvändiga och onödiga fakta om den senaste tiden:

* Bakade lussebullar förra veckan, men förstår mej inte på fransk jäst. Torrjäst i små kulor. Så det gick inte så bra, men familjen gillade torrbollarna ändå och känslan infann sig! Det är tanken som räknas. Och jag tänker inte försöka igen, saffran kostade över 4 euro för 0,4 gram. 

* Var på salsa-klubb och använde mina färdigheter, skitkul!

* Var ute och joggade i fredags med annalkande förskylning, inget att rekommendera. 

* Gick upp tidigt i lördags för att spendera dagen på Cité l'espace och bygga på förkylningen. Nejmen det var roligt, Cité l'espace är som ett rymdmuseum, eller en park snarare, som Tom Tits fast allt handlar om rymden. Airbus hade hyrt stället hela helgen och alla familjer var bjudna. Det är lite läskigt faktiskt, Airbus äger typ den här stan, det är som det gamla industrisamhället i Sverige... Alla är beroende av ett enda företag. Men i alla fall, vi såg på 3D-filmer och åkte pulka i en låtsas-backe mm. Allt var trevligt, men som vanligt med den här familjen tenderar det dock att bli lite lååångt. Vi var där från öppning till stängning, 8 timmar. Hade varit okej om jag inte hade den förbannade snuvan på väg och en julfest att gå till på kvällen.

* Ja, vi hade julfest, hemma hos Meike. Det var jag, Ida, Meike, Anna, Priscila och Beth. Skitbra gäng! Alla tog med sig lite mat/snacks/fika och en liten julklapp. Jag tog me mej lite lussebullar, glögg, julmust (tack IKEA) och en julklapp som bestod av ett par strumpor+ mobilstrumpa stoppade med godis. Sen lekte vi "secret Santa" vilket resulterade i att jag fick ett jättefint halsband och en liten chokladtomte. Allt skulle kosta 5 euro. 
Tyvärr blev kvällen lite sen, och jag sov/slumrade/vaknade med feber och allt vad en förkylning innebär. Så igår:

* Låg jag hemma hela dagen, kände mig jätte-asocial eftersom familjen hade gäster, men jag var halvt död. Vaknade upp imorse, lite bättre, men har tagit det lugnt hela dagen.. Julpyntat lite! Pratat med Erics syster Sophie, hon är supergullig, vi pratade om diverse jultraditioner.. De kommer hit över julen men tyvärr missar jag dem precis, vi åker samma dag som de kommer. Trist. 

* Idag är det muslimsk "slakta-får-högtid", den 22 december är det tydligen judisk fest, och sen kommer julen. Allt typ samtidigt! Nästa måndag har vi "repas de Noël" med franska-kursen, då ska alla ta med sig nåt från sitt land. Vad ska jag bjuda på? Orkar inte baka fler lussebullar...och pepparkakor, har inte bakat med barnen än, vet inte när jag ska hinna? 

Om mindre än två veckor åker jag! Vet inte om jag är glad eller ledsen. Jo, glad, det ska bli skönt att komma hem och se er alla, definitivt. Lite trist att missa julen här, men JAG SAKNAR ER! 

* Imorn blir det lite julklapps-shopping och engelska-lektion. Måste förbereda. Ses snart! 


RSS 2.0