6 mois!

C'est exactement 6 mois depuis je suis venu. 6 mois! C'est loin, et c'est très très court. Aaaaaaaahhhhhh!

6 MÅNADER, 184 dagar eller ett halvår. För sex månader sen gick jag och la mig i en gästsäng i barnens fasters hus i Bretagne, norra frankrike. Några dagar senare fick jag äntligen se mitt nuvarande hem för första gången. I Colomiers, Midi-Pyrenées. 
Och nån vecka senare träffade jag Ida och Meike för första gången. 

Älskade Ida, älskade Meike, I LOVE YOU girls! 



Igår kom Ida hem från en vecka i Norge, och idag fick vi vår första kaffe på Airbus tillsammans på jättelänge. UNDERBART! Solen sken, vi satt ute för första gången i år, och jag bara insåg hur mycket de betyder för mig. 

Utan Ida, utan Meike, skulle jag nog inte vara kvar här. Då hade nog ett halvår räckt. Men tack vara dem, tack vare våra meningslösa men fantastiska gossip-kaffe-rep, alldeles för långa Facebook-trådar om ingenting, IKEA-besök, våra monacos på Cotton Club och bakis-söndagar så stannar jag. För nu kommer våren, på lördag åker vi till Barcelona, förhoppningsvis följer fler road-trips efter det, och sen väntar en lugn mars-månad, en händelserik April (pappa å syrran kommer, sen är det påsk), första doppet i poolen i maj (förhoppningsvis) och sen en hel del underbara dagar i bikini i försommarvärmen!  

Vill inte tänka så, men vad ska jag göra utan er i sommar, höst och resten av livet? Jag hoppas och jag vet, att vi ska hälsa på varann så ofta det går, men vi lever trots allt i tre olika länder... Det enda jag kan trösta mig med är att Facebook fortfarande kommer finnas kvar! =P 


I alla fall, tillbaka till verkligheten. Veckan har gått fort, vädret har varit underbart, och om ni inte redan har hört det (=P) så ska jag, Meike och Beth till Spanien i helgen! Och jag gör allt annat än det jag borde, packa, reka, förbereda engelskakurs, läsa tre böcker på franska, plugga grammatik (hatar subjonctif, är besviken på hur lite grammatiska termer jag ens hörde talas om i grundskolan) eller bara SOVA. Allt eller bara nåt av det vore bra, kan kanske sträcka mig till att genomföra det sista. Men det här inlägget kändes nödvändigt. 

Misstag mig inte kära familj och älskade frysen-vänner i Sverige, jag saknar er jättemycket och längtar efter att få träffa er, och den här resan har verkligen fått mig att inse det, men det här inlägget tillägnas mina fantastiska och underbara vänner Ida och Meike, vad skulle jag göra utan er?

London, swedish pancakes & snösko-vandring

Japp, that's kinda it, det har hänt en hel del den senaste veckan. För att sammanfatta det hela i lite punkter: 

Förra lördagen: Gick upp skitatidigt, skjutsade iväg tjejerna till tågstationen där deras skidsemester började, blev körd till flygplatsen där min London-semester började! 
Tog mig till Victoria station, där Adam, min "host" väntade. (En judisk kille som jobbade på samma camp som jag i USA förr-förra sommaren). Påbörjade de följande dagarnas "vandring" genom London, det blev en hel del promenader, inte mig emot, jag gillar att gå. 
Såg en hel del nya delar av London! Det var fjärde gången jag var där, men kan inte få nog av staden, I LOVE IT! 
Kvällen ägnades åt snookerspel med en av Adams kompisar, skitasvårt var det! Som biljard men mycket krångligare. 



Söndagen började vis Kenwood house, en jättefin gammal herrgård mitt i London, och fortsatte med Camden market och Parliament Hill. 



 Måndag: Adam jobbade några timmar, jag gick på Shakespeare-walk och guidad tur i the Globe, teatern som är byggd precis som Shakespears gamla teater. Båda två var superintressant, bästa sevärdheterna på resan tror jag. 

  

Tog en runda på Tate Modern också, Londons största museum för modern konst, och inhandlade lite litteratur också, en bok om Dali (en av mina favvisar) och en smart bok om de olika -ismerna. Känndes väldigt kulturellt. 
Mera promenader i stan, och en stund på Waterstones, den bästa bokhandeln i London, precis vid Piccadilly. Hur stort som helst med en massa soffor så man kan sitta där och läsa hur länge man vill! En bokpalats! 
Middagen blev en dejt med Malin, min gamla jobbarkompis från Ica i Bandhagen, kändes lite skumt å träffa henne i London men superkul, hon är jättegullig. 

Tisdagen var shoppingdagen, åkte till den nya enorma gallerian Westfield i västra delen av stan, och den var verkligen enorm. Handlade lite grann, men har inte riktigt energi nog för såna kvantiteter. Och inte min plånbok heller! Okej att pundet är lågt, men London är dyrt. Efter Barcelona nästa helg blir det luuuugn månad i Toulouse tror jag. 
På kvällen såg vi Queen-musikalen We Will Rock You! Helt underbar och sjukt proffsigt. Jag är inte direkt ett av Queens största fan (vi vet alla att Ronja leder den ligan) men kan inte neka till att de var otroligt duktiga på sin grej, och musiken är maffig. Så var också musikalen. Ett superbra slut på mina futtiga 4 dagar i L! 
Men oroa dig inte, big L,  I'll be back. Can't get enough of you.

Dygnet senare var kanske inte precis veckans höjdpunkt. Åkte till Gathwick direkt efter musikalen, och stannade där under natten. Sov kan man nog inte säga att jag gjorde över huvud taget, en halvtimma kanske. Men det funkade rätt bra, det är en liten flygplats med alla väntestolar på samma plats, och t om ett café öppet dygnet runt, vilket var skönt för det var folk runt omkring hela tiden. Och natten gick rätt fort faktiskt, incheckningen var redan före 6 å sen bar det iväg hemåt igen. Hem till Toulouse. 

Onsdagen känndes direkt ofräsch (jag, inte själva dagen) men efter en dusch å nån timmas sömn bar det iväg till pannkaks-middag hos Viktor, en kompis kompis. Viktor bjöd på makedonska pannkakor och min vän Beth som har svenska rötter, på så kallade "swedish pancakes". Hon blev lite besviken dock när jag fick medge att Viktors version var mer lika våra än hennes små, söta och flottiga med lingonsylt till (det var mitt bidrag, orginal från Sverige). Men det var en god middag iaf! 



Från torsdagen minns jag inte mkt mer än sova, sova, jogga lite å så mera sova.

Fredag ägnades åt lite housework, en jättebra engelska-lektion på Moulin (det är kul när det går bra, känner mig som en lyckad lärare =P ) och en kaffe med Coco. Sov över hos Priscila natten till lördag. Eller ja, om man inte är helt utslagen eller medvetslös är det svårt att slumra på hennes soffa, idioten på IKEA som designade den där s ka bäddsoffan måste vara helt vrickad, det är den sämsta konstruktionen man nånsin kan tänka sig. Min 1,5 åriga kusin hade klurat ut det bättre. Så det blidde inte mkt sova av igen. Bra förberedelse inför 

Lördagens snöskovandring! 
Det var första gången för mig i Pyrenéerna, och helt underbart. Jag älskar den där frihetskänslan det innebär när man bara ser fjäll och snö, kilometer efter kilometer. Och vandringen var rolig. Liksom namnet på franska avslöjar, så går man på "raquetts", typ rakettar. Fast inte riktigt som jag trodde, typ tennisrackettar, men ändå. Vi träffade gruppen, English speaking in Toulouse, som vi åkte med, vid 7-tiden på morgonen, och kom tillbaka vid samma tid på kvällen. Det var jobbigt men skitkul! Och solen sken, trots lite solkräm har jag märken efter mössan i pannan. LOL. Det var det värt. Tror vi gick dryga milen, upp och ner för kullarna. Var rätt skönt å få av sig all utrustning efter det faktiskt. Funtar på varför man typ aldrig hör om snöskor i Sverige dock? Verkar va rätt vanligt i Frankrike. Och kul var det!
Efter 12 timmar i friska luften väntade inte en varm skön säng utan en avskedsfest för en kompis kompis, vilket gick förvånansvärt bra faktiskt! Jag som brukar somna vid 1-2-rycket fixade det till halv fyra... innan jag SOV BRA på Priscilas soffa. 



Söndagen till ära har jag lyckats få telefontid med Ronja, äntligen efter typ 5 dagars försök. Alltid trevligt! 
Borde ha sovit för länge sen, imorn börjar skolan igen men kände att jag ville få det här gjort. Aja baja så kan det gå när man lägger en hel veckas händelser på söndags-kvällen. Lär mig aldrig.
 
6 dagar till Barcelona!
  

That one's on me

Fick en liten utmaning från en kär vän:

1. Gå in i mappen "Mina bilder".
2. Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den mappen. 
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den. 
4. Utmana några stycken nya att vara med. 
5. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.
 
Here comes the answer: 


Där fick du Brädan, den bjuder vi på tycker jag. Fina stunder på balkisen i Skarpnäck! 
Mappen heter Grillning + Baba. Typ det enda från Sthlm jag saknar, hoppa upp och ner till Håkan på Baba på onsdagskvällarna och jobba öppning på torsdagarna... 
Anyway, jag utmanar: 

Syrran

Ponny

Hatti2

Ni andra verkar ligga lite före mej =P  Och länkningen funkar inte på high-tech blogg.se, så några länkar blidde det inte. 

Iaf, en liten update om London kommer snarast! Men nu blir det soooova. 
Bise


Luuuugna dagar

Trodde att det skulle bli hårdköra med ungarna den här veckan, de har sportlov. Men icke. 
Modern vill skola dem (eller iaf lilltjejen) vid det franska systemet, dvs förbereda henne för i höst när hon flyttar från internationella skolan till den franska. Vilket iof kan vara bra, eftersom hon tills nu har levt ett ganska isolerat, engelskt liv i Frankrike. Så detta innebär att mitt jobb består av att lämna och hämta på "fritids", ge frukost och laga middag. Ganska simpelt och nästan lite trist nu när vädret leker oktober-rusk och alla andra jobbar.. Har tyvärr blivit en hel del tid framför burken, mon amour... 

Och givit mig tid till att fundera/planera min framtid. AAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaHHHHHHHHhhhhhhh! Mitt hjärta skriker NEJ, jag vill inte bli STOR! Jag vill inte bli gammal och tvingas utbilda mig och jobba i 40 år till. NEJ! 
Och så har vi hjärnan, som är lite mer logisk av sig och inser att det inte finns så mycket att göra åt saken, jag blir bara äldre och äldre. 

I alla fall, jag har börjat tänka om lite. Min plan är fortfarande att jobba som lärare i framtiden, det är det jag vill. Men frågan är om jag är redo för det redan nu? Å andra sidan, så vill jag börja plugga i höst, och förmodligen i Stockholm. Så just nu är jag ganska inne på att läsa språk i ett år. Det är engelska-lärare jag vill bli, och jag vill fortsätta med franskan, så ska kolla på kurser inom det! Förhoppningsvis finns det något som jag kan tillgodoräkna mig på lärarprogrammet senare.. Ska reka vidare... 

Nu är det bara tre dagar kvar till London! Och 17 dagar till Barcelona. Jag hoppas att allt går som det är tänkt sig =) 

Har börjat funta på sommaren också, mitt schema kommer att vara organiserat intill minsta detalj. Om det går vill jag ta omvägen via franska rivieran, Schweiz, Ungern och kanske Tjeckien på vägen hem. Får se hur det går med det... 

Livet är så skört

Jag är så lyckligt lottad. Ibland bara slår det mig. Jag har det så himla bra. Så sjukt bra. Jag är frisk, har en underbar familj och fantastiska vänner, tillräckligt med pengar, jag är smart, och jag är född i ett land som tillåter mig att göra i princip vad jag vill. Jag kan påverka mitt liv, och jag äter mig mätt varje dag. Jag kan utbilda mig till vad jag vill. 

Pratade med en gammal klasskompis som jag bodde granne med när jag var liten. Hon har fått cancer och mår skit, vad jag förstår. Det hade lika gärna kunnat vara jag. Det kanske är jag i framtiden. Livet är så skört, så himla skört. 



Har haft en jättebra vecka, orkade inte skriva så mkt igår men kan väl försöka återberätta lite.. 

Helgen var okej, var tvungen att va barnvakt lördag kväll som vanligt, men var ute i fredags så det var helt ok. I lördags eftermiddag var jag med familjen ¨på teater, det var skitbra å påminde mej om allt vi spelade på Kulturskolan och Frysen. SAKNAR! 
Söndagen blev en dag inne i stan, gick på två museum faktiskt. Les Augustins och Les Abbatoirs, ett antikt och ett modernt. Helt gratis också, eftersom det var första söndagen i månaden.  
I måndags blev det franskakurs, har bytt grupp helt nu och det funkar skitbra, det är högre nivå och folket där är lite roligare. Jag lär mig! Kaffe på Airbus så klart, som alltid på måndagar. I love you girls, I need that hour!!
På kvällen var jag bjuden på födelsedags-middag hos Coco, den nya tyska tjejen. Familjen var trevlig, god mat, och jag lyckades hitta dit utan större besvär, hon bor i grann-staden (eller, jaa..) och jag tog cykeln i mörkret! Lyckades dock paja lyset... 
Igår var vi som sagt var på IKEA tillsammans med alla andra "housewifes", det var kul men synd att inte Ida kunde följa med, hon är sjuk som vanligt stackarn =( Snart får hon äntligen åka hem till Norge å hälsa på familjen dock, gud vad hon längtar... Och förstår henne, hon var aldrig hemma över jul. IAF, köpte svenskt godis och mera kaviar till Eric, han är typ galen i det =P 
Å så blev det en liten tur till Moulin, hann med en snabbkaffe (LOL) på Airbus och sen en liten joggingtur. Och så inte att gömma bort, BADMINTON! Det var skitakul =) Följde med Anna, hon var där förra veckan också, men hon har iaf spelat tennis förut, medan jag... har spelat typ två gånger i skolan. Men det var som sagt var asroligt!! Jag har världens träningsvärk i handleden (och musklerna runt omkring), för vi spelade ett bra tag. Lite pinigt att visa upp mina icke-existerande skills, men det var inte så svårt faktiskt. Tror att min vilja hjälper till en hel del. 

Imorn är franskan inställd, men i stället ska jag på nån slags gympa med Coco, typ Friskis & Svettis tror jag. Kanske bio på kvällen. Sen är det fredag, städdag, lördag med engelska-lektioner, och sen Andorra på söndag! 
Priscila har fått låna en bil så hon, Beth och jag ska ge oss iväg tidigt på söndag morgon. Vet inte vad vi ska göra där men kan va kul att ha varit där bara! 

Så man kan väl säga att min lilla nedräkning har börjat: 

4 dagar till Andorra
10 dagar till London
24 dagar till Barcelona

Underbart! 

Och JA Brädan, jag vet att det heter upphetsande LOL. 



Tjoooho

Det är full rulle här nere kan man väl säga, händer en massa skoaj hela tiden =) Orkar tyvärr inte rabbla upp allt nu, men allt e bra, jättebra faktiskt. Har tagit ännu en tur till IKEA å the swedish food store, men kan väl säga att det inte är lika upphetande längre...hehe =P 

Well, it's coming more, nu ska jag iväg på badminton =) 

RSS 2.0