Je suis revenu!

Back to France, back to Colomiers, back to normal. 
Kom hit i tisdags kväll, det har varit full rulle sen dess ! 

Onsdag var en rörig dag, huset var ett slagfält och dagen var som vanliga onsdagar, lite smått kaotiska. Om man bortser från att både Amandines "Rainbows" (typ tjejscouter) och deras taikwondo-träning var inställda, så vi stressade iväg med bussen två gånger helt i onödan. Och det snöade! På väg hem från taikwondohallen lekte vi i snön och gjorde till och med en snögubbe. Det är ju typ mer än vad som går i Sverige, i alla fall det Sverige jag lämnade. 

Torsdagen var ännu värre! Världen var vit utanför huset och vägarna blockerade, Karina fastnade med bilen på väg till jobbet, och Eric kom inte ens iväg med barnen. Fenomenet vinterdäck existerar ju liksom inte här. Så jag missade min franskalektion, guud jag hoppas att jag fortfarande har en plats i klassen, för missade båda gångerna den här veckan. Var hemma med Amandine medan Eric promenerade med Camille till hennes skola. Tydligen hade bara två av typ 20 barn i Amandines klass lyckats ta sig till skolan! 

I torsdags kväll var jag på Moulin de Savoir för första ggn i år, det var nåt slags möte (förstod ärligt talat inte allt) och sen firades "La galette de Roi", en helfransk tradition där man äter en speciel kaka med en gömd drottning eller kung, och den som får den lilla plastfiguren får en guldkrona och ska sen välja sin respektive kung/drottning. Självklart fick jag en utav dem. Yippi! Nej. Som tur var så var det inte så seriöst, jag slapp välja en kung. Aja, deet är kul att uppleva lite franska traditioner. 

Igår var det städ-dag, vilket var välbehövt i det här huset. Sen hade jag engelska med en ny kvinna, som var riktig nybörjare. Det är svårt men kul! 

I morse var det dags för första salsa-lektionen på Moulin, äntligen =) Det är verkligen roligt. Efter den här terminen kommer jag att vara ett proffs.. 
Efter salsan hjälpte jag en kille med engelska, han går sista året på gymnasiet så det var hyfsat komplicerat. Lunch åt jag hos Aicha, och sen ännu mera engelska med hennes söner Tony och Arnaud. Gud jag kommer att vara så bra på att lära ut engelska =P Nejmen det är bra träning för mig. Och eftersom det mesta är så basic så pratar vi ju franska nästan hela tiden, så det är bra för mej också. 

Ikväll ska hela tjej-gänget ut och socialisera sig i Toulouse, men jag måste vara barnvakt =( Längtar verkligen efter att träffa alla och prata ut mig lite, och höra om allas jul och nyår. Men men, babysitting är mitt jobb, så jag ska inte klaga. Får träffa några av dem imorn istället, över en kaffe. 

I alla fall, klockan är kvart i sex och det är inte mörkt än. Känn på den du! I LOVE the LIGHT!  

Kommentarer
Postat av: sötast

Jag drömde om dig!! att jag var hemma hos Ronja och helt plötsligt kommer du fram lyckogråtandes från Cornelias rum. Du hade åkt hem igen för du saknades sverige så mycket...

2009-01-11 @ 18:52:11
URL: http://soffoffi.blogg.se/
Postat av: Mamma

Hej min kära unge! Nu har den värsta saknaden lagt sig igen..

Avundsjuk jag är så avundsjuk....Det är väl ändå för jävligt att det ska vara mer vinter i södra Frankrike än här uppe! Kanske vettigare att flytta söderut än norrut...

Här blåser vi snart bort i 7 graders värme...

Mormor fyller år idag så jag hälsar från dig, hörs till helgen!

Pussar o kramar

Mamma



2009-01-12 @ 12:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0